Stowarzyszenie Absolwentów UMK

Prelekcja pt. Żywność współczesna pod lupą – co jeść, a czego unikać?

2025-05-26

Z okazji trwających obchodów jubileuszu 30-lecia działalności Stowarzyszenia Absolwentów UMK, serdecznie zapraszamy na kolejną prelekcję z tego cyklu, zatytułowaną:

„Żywność współczesna pod lupą – co jeść, a czego unikać?”

Wykład wygłosi mgr Magdalena Schulz
dietetyk kliniczny, absolwentka Collegium Medicum UMK.

W programie m.in.

  • Czym jest współczesna żywność?
  • Jakie niesie korzyści, a jakie zagrożenia?
  • Jak świadomie wybierać produkty?
  • Jak jeść zdrowo w świecie przetworzonej żywności?

Kiedy: 10 czerwca 2025 (wtorek), godz. 16:30
Gdzie: Instytut Nauk Pedagogicznych UMK (wejście od kopuły Wydziału Nauk Biologicznych i Weterynaryjnych), ul. Lwowska 1, Toruń, sala 394 (II piętro)

WSTĘP WOLNY!

O prelegentce:

Mgr Magdalena Schulz to dyplomowany dietetyk kliniczny, absolwentka Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Pracuje w Szpitalu Uzdrowiskowym nr IV w Ciechocinku, gdzie odpowiada za planowanie żywienia zbiorowego oraz edukację zdrowotną. Prowadzi także własną praktykę w Toruniu, specjalizując się w dietoterapii chorób endokrynologicznych, otyłości oraz ich powikłań.

W swojej pracy łączy dietetykę kliniczną z elementami psychodietetyki, pomagając pacjentom w trwałej zmianie stylu życia. Szczególnie interesuje się tematyką cukrzycy, insulinooporności, zespołu policystycznych jajników oraz zaburzeń lipidowych. Jest autorką licznych artykułów popularnonaukowych opublikowanych w „Głosie Uczelni”.

Serdecznie zapraszamy do udziału – to doskonała okazja, by poszerzyć swoją wiedzę i wspólnie świętować nasz jubileusz!

Wydarzenie organizowane dzięki dofinansowaniu Gminy Miasta Toruń.

Stowarzyszenie Absolwentów UMK