Prelekcja pt. Żywność współczesna pod lupą – co jeść, a czego unikać?
Z okazji trwających obchodów jubileuszu 30-lecia działalności Stowarzyszenia Absolwentów UMK, serdecznie zapraszamy na kolejną prelekcję z tego cyklu, zatytułowaną:
„Żywność współczesna pod lupą – co jeść, a czego unikać?”
Wykład wygłosi mgr Magdalena Schulz
dietetyk kliniczny, absolwentka Collegium Medicum UMK.
W programie m.in.
- Czym jest współczesna żywność?
- Jakie niesie korzyści, a jakie zagrożenia?
- Jak świadomie wybierać produkty?
- Jak jeść zdrowo w świecie przetworzonej żywności?
Kiedy: 10 czerwca 2025 (wtorek), godz. 16:30
Gdzie: Instytut Nauk Pedagogicznych UMK (wejście od kopuły Wydziału Nauk Biologicznych i Weterynaryjnych), ul. Lwowska 1, Toruń, sala 394 (II piętro)
WSTĘP WOLNY!
O prelegentce:
Mgr Magdalena Schulz to dyplomowany dietetyk kliniczny, absolwentka Collegium Medicum Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Pracuje w Szpitalu Uzdrowiskowym nr IV w Ciechocinku, gdzie odpowiada za planowanie żywienia zbiorowego oraz edukację zdrowotną. Prowadzi także własną praktykę w Toruniu, specjalizując się w dietoterapii chorób endokrynologicznych, otyłości oraz ich powikłań.
W swojej pracy łączy dietetykę kliniczną z elementami psychodietetyki, pomagając pacjentom w trwałej zmianie stylu życia. Szczególnie interesuje się tematyką cukrzycy, insulinooporności, zespołu policystycznych jajników oraz zaburzeń lipidowych. Jest autorką licznych artykułów popularnonaukowych opublikowanych w „Głosie Uczelni”.
Serdecznie zapraszamy do udziału – to doskonała okazja, by poszerzyć swoją wiedzę i wspólnie świętować nasz jubileusz!
Wydarzenie organizowane dzięki dofinansowaniu Gminy Miasta Toruń.